Catharijn Classique 2019- 2021-2022

Catharijn Classique 2022: Hoe was het?
Op zondag 3 juli het eerste en op zondag de 28e augustus het laatste concert.
Om 15 u en 16 u een half uur hetzelfde programma.De locatie was de Sint Catharinakathedraal aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht.
Negen maal top musici met muziek die een link had naar de tentoonstelling  Van God Los? in museum Catharijneconvent.
Muziek dus uit de roemruchte 60-er jaren , maar ook muziek uit vroegere jaren, buiten de gebaande paden.
Het programma was zeer gevarieerd.
Hieronder de foto’s door mijzelf genomen in willekeurige volgorde geplaatst.
De contacten, de naborrel, het bespreken van nieuwe ideeen en bespreken van plannen met musici : het is een voorrecht julle te hebben ontmoet.
Dat geldt ook voor de bezoekers, die zo enthousiast reageerden.
Ik hoop jullie binnenkort meer te vertellen over nieuwe plannen. Hou deze website in de gaten.
Je kan mij ook bellen voor informatie, of mailen.  + 31 (0) 651273505, barend@cultureconnectionscompany.nl
Met veel muzikale groeten,
Barend Tobé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

Catharijn Classique 2021  hoe was het?  Dit jaar Catharijn Classique in de Sint Catharinakathedraal in Utrecht direct naast de tuin van Museum Catharijneconvent. Voor de 10e maal georganiseerd door de Vrienden van het Museum en geprogrammeerd door Barend Tobé. De muziek stond in  het teken van Maria Magdalena en vrouwelijke componisten. Dit was een verwijzing naar de grote Maria Magdalena Tentoonstelling.

De musici hadden mooie programma’s samengesteld. De belangstelling was groot ( de corona regels in aanmerking genomen).
Hieronder de foto’s, waarbij de foto van 8 augustus niet live is genomen, de fotograaf ( ik zelf ) vergat gewoon – onder invloed nog  van de schoonheid van de muziek-  live foto’s nemen.

Hartelijk dank kerkbestuur, musici, kosters, medewerkers en vrienden van het Museum waaronder speciaal genoemd: Léon van der Meer en Aart van Bruggen. En hartelijk dank voor de bloemen ( 12 september)  uit handen van Marieke van Schijndel ( directeur van museum Catharijneconvent ) vanwege 10e maal Catharijn Classique.

Van Links naar rechts 18/7 Arjan Veen, Paulien vd Werff, Gert de Vries. 25/7 Quirine van Hoek ,Ellen Zijm. 1/8 Albéniz Trio. 8/8 Katharine Dain, Sam Armstrong. 15/8 Trigon Ensemble.22/8 Gebr. Euwe en Sybolt de Jong, Tobias Segura Peralta, Lette Vos.29/8 Garance Boizot, Teun Wisse, me,  Teun Braken, Cornelia Fahrion.  5/9 Voci d ‘Altrove, Kirsti Konsort en 12/9 Rosalía Gómez Lasheras. 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

Museum Catharijneconvent Catharijn Classique 2019. Korte verslagen en foto’s.
Ook dit jaar weer CATHARIJN CLASSIQUE op de zondag middagen vanaf 14 Juli,  tot en met 01 September 2019.
Korte concerten twee maal hetzelfde programma van een half uur. Van 13.30 -14.00 u en van 15.00- 15.30 u. Lekker liggen in het gras of zitten op kussens of op een bank in de schitterende kloostertuin. Bij ongeschikt weer binnen.

14 juli 2019 Kamerkoor Shanton,

 

 

 

 

 

Catharijn Classique 2019. Een mooi concert van Kamerkoor Sjanton en de sopraan Patricia Rio Goncalves op 14 juli in de kloostertuin van het Catharijneconvent Utrecht. Er waren zo’n 350 bezoekers verdeeld over twee concerten van een half uur.Geen regen soms een zonnetje, mooie muziek van Mendelssohn, Tippet, Hogan, Pretorius, Dawson.

21 juli 2019 Paulien van der Werff zang ,Richard Vos cello,  Cees- Willem van Vliet klavecimbel,

 

 

 

 

 

 

Catharijn Classique 2019. Zondag 21 juli  Een Bach programma. Toccata e-Moll uit Partita VI BWV 830 en Cantate BWV 82 “Ich habe genug” Soms ook begeleid door een vogel of een klein zoemend vliegtuigje……Twee concerten ruim 400 bezoekers, wat een sfeer, stilte en mooie akoestiek en……… mooi uitgevoerd ! Met Paulien van der Werff, sopraan Cees-Willem van Vliet klavecimbel en Richard Vos cello.

28 juli 2019 Rosalia Gomez Lasheras klavecimbel en Jaume Guri Batlle viool

 

 

 

 

 

 

Sommige weerstations voorspelden regen maar andere stations weer niet: dus toch geprobeerd buiten te starten.
En toen…. Jawel buienalarm ging af en inderdaad begon het vlak voor het eerste optreden ( om 13.30 u) met regenen.Inmiddels de kussens en kleden opgeruimd met medewerking van het geweldige publiek.…Het klavecimbel deskundig verplaatst naar het auditorium. Om 13.45 u , ( iets later dan gebruikelijk begon het 1e concert om 15.00 u het 2e concert. Uiteindelijk waren er 250 bezoekers Twee overvolle zalen. Overigens en daar gaat het om: de muziek was prachtig, werken van Telemann, CPE Bach en Haendel.Rosalía Gómez Lasheras en Jaume Guri Batlle speelden heel professioneel en met passie en hun optredens werden door het publiek zeer enthousiast onthaald!!!!

4 Augustus  2019 Duo De Thuiskomst viool en accordeon.

 

 

 

 

 

 

Het was prachtig weer. Windstil. Luisteren naar Duo De Thuiskomst. Dit duo liet ons muziek horen van Buxtehude en zelf gemaakte bewerkingen van psalm melodieën tot slot even van het pad af :de zomer van Vivaldi. Heel mooi allemaal. Zo”n, 360 bezoekers weer deze keer. Heel hartelijk dank Quirine van Hoek viool en Ellen Zijm accordeon….wat een mooie combinatie!!

11 augustus 2019 Javier Rameix piano en Luis Maria Suarez viool

 

 

 

 

 

Javier en Luis met werk van Mendelssohn en Schumann. Schitterende combinatie heel mooi gespeeld. Buiten in een sfeervolle omgeving. Soms een beetje wind, maar de musici wisten dit heel goed op te vangen. Het valt op hoe enthousiast het publiek is. In totaal zo’n 400 bezoekers deze middag. Hulde aan Javier Rameix en Luis Maria Suarez. Ik denk dat wij in de toekomst nog veel over hen gaan horen.

18 augustus 2019 Esther Steenbergen gitaar,

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze keer binnen: het weer was te onstabiel en het terrein buiten te nat.Binnen konden de bezoekers luisteren  en genieten van muziek van Bach en van Heitor Villa Lobos.Het bezoekersaantal bedroeg 250. Meer konden we niet bergen, vooral voor het 2e optreden om 15.00 u moesten we helaas nee verkopen aan bezoekers gewoonweg omdat de capaciteitsgens bereikt was.

25 augustus 2019 KirstiConsort :Kirsti Apajalahti viool, Elianne Ardts cello, Anna Vala Olafsdottir contra-alto en Tim Veldman orgel

 

 

 

 

 

 

Deze week een primeur: Een kistorgel op het podium. En wat was het warm. Maar het stemmen ging goed: de musici stonden in de schaduw. Er waren toch nog zo’n 290 bezoekers afgekomen op de mooie oude muziek van Sophie Elisabeth zu Mecklenburg en haar leermeester Heinrich Schutz.Vooral de muziek gecomponeerd door Elisabeth klonk in combinatie met de tekst zeer verfrissend!

1 september 2019 Teun Wisse en Teun Braken blokfluit en klavecimbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Catharijn Classique 1 september 2019. De laatste optredens van deze serie. Duo Teun en Teun.. Alles toch buiten. Muziek van Sweelinck, van Eyck en Haendel.Meezingen/ neurien: een melodie van ps 118 terwijl Teun Wisse de bewerkingen er om heen speelde van Jacob van Eyck.. Teun Wisse was het die 7 jaar geleden als eerste musicus optrad tijdens Catharijn Classique 2012. Nu eindigde hij deze serie met collega musicus Teun Braken. met een sonate van Heandel: het klonk prachtig!Er waren 370 bezoekers. Deze serie van 2019 trok ruim 2.700 bezoekers.Veel jongeren ook. Het Catharijneconvent maakte deze serie mogelijk, dank aan de vrienden, vrijwilligers en alle andere medewerkers die hierbij betrokken waren.Dank ook aan Christi van Berlo fotograaf, deze laatste keer de foto’s van Michael Esmeijer.