Javier Rameix

JAVIER RAMEIX

Javier Rameix (Maracay, Venezuela 1991) werd al op jonge leeftijd ontdekt als een veelbelovend muzikaal talent. De verwezenlijking van zijn ambities was in zijn geboorteland, Venezuela, niet altijd makkelijk. Nauwelijks 17 jaar oud reisde hij naar Nederland om te studeren aan het Conservatorium in Utrecht bij Alan Weiss en Sebastian Colombo. Hij studeerde summa cum laude af en zette zijn studie voort aan het prestigieuze Reina Sofía Instituut in Madrid bij de gevierde maestra Galina Eguiazarova, de docent van Arcadi Volodos en Radu Lupu. Ook studeerde hij aldaar aan het Internationale Kamermuziekinstituut bij Márta Gulyás.

Javier heeft opgetreden in diverse grote zalen met recitals en als solist met orkest. In 2011 werd hij uitgenodigd door Jose Antonio Abreu, de stichter van de Venezolaanse orkesten “El Sistema”, voor een uitvoering als solist met het “Teresa Carreño Orchestra”. Hij trad ook op als solist met onder meer het “Verum Orchestra” in verschillende steden in Spanje, waaronder het Auditorio Nacional in Madrid. Daarnaast heeft Javier veel opgetreden in Spanje met zijn kamermuziekensemble, een pianokwintet.

Op 2 december 2018 debuteerde Javier in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam met een overweldigend recital. In maart en april 2019 gaat hij op tournee in Latijns-Amerika.
Javier woont in Amsterdam. Hij won diverse prijzen en ontving een onderscheiding uit de handen van de voormalige vorstin van Spanje, Hare Majesteit Koningin Sofía.

 

www.javier-rameix.com | info@javier-rameix.com