Foto’s en korte verslagen

                                                                                                                               

April 2020
Beste musici, dansers, theater- en vele andere vrienden en lezers…,

Ik wens jullie met elkaar sterkte, gezondheid en alle goeds toe. Dat met elkaar is nu niet altijd makkelijk. De coronamaatregelen eisen gepaste afstand.  Ik weet niet wat voor filmpje / foto ik moet uitzoeken om bij dit bericht te voegen. Er zijn zoveel nieuwe concerten te downloaden, Fantastisch!  Maar ik weet nu niet te kiezen. Fantastisch de inzet en ondersteuning van de slachtoffers/zieken door zorgmedewerkers tijdens deze crisis, hulde!  Het is hartverwarmend hoeveel nieuwe initiatieven langskomen!! Maar het zijn er zoveel ( gelukkig !) dat ik het niet allemaal kan volgen.

Ik blijf positief, en hoop op een goede ondersteuning voor getroffen ondernemers, ook voor de kunstenaars, dansers, musici,……  die zo noodzakelijk zijn. Dat merken we nu des te meer. Noodzakelijk voor creativiteit, communicatie, educatie, voor verwondering , beleving, en noodzakelijk ook om als ruggengraat te dienen in de ” samen”- leving, nationaal en internationaal.In de afgelopen periode ben ik gewoon doorgegaan met een programmering…..wat een fijne contacten en inzet van de musici! We weten nog niet eens zeker of het door kan gaan, maar wie weet: is het niet voor dit jaar dan voor volgende jaren.

Inmiddels weet ik al wat ik bijvoeg: Ik stuur een bos bloemen voor jullie allemaal: digitaal. Ooit zelf ontvangen( met dank aan Paulien van der Werff)  en die  stuur ik je toe. Ik wens jullie sterkte, hou vol en Ik hoop dat we elkaar spoedig weerzien!! Digitale hug , Barend Tobé Utrecht 14 april 2020

Kort verslag 8 december 2019 Albéniz Trio
Zondagmiddag 8 December een volle collegezaal van de Fundatie van Utrecht. Daar trad op: het Albéniz Trio. Zij speelden pianotrio’s van v.Beethoven en Shostakovich.
v.Beethoven was heel mooi, Shostakovich raakt je tot op het bot! Heel mooi en indringend gespeeld, met passie en ontroering door dit Trio.
Dank Javier Rameix piano, Luis Maria Suarez viool en Paula Brizuela, cello.
Hoe de componisten hun verhalen uit de roerige tijden waarin ze leefden hebben omgezet in composities is fenomenaal. En heel aangrijpend hoe deze composities via dit kersverse Albéniz Trio werden overgebracht naar de bezoekers. Met Piazzolla, tot besluit die ook buiten de gebaande paden werkte, als toegift, om zo de weg vrij te maken naar een meet and greet met de musici in de Portrettenkamer van de fundatie.

Foto: Christi van Berlo 

 

 

 

 

Kort verslag  22 september 2019:  Met Zuid Amerikaanse  bezieling.
Optreden van Javier Rameix, piano met medewerking van Damaso Escauriaza percussie.
Tijd van 15.00-16.00 u, zondag 22 september 2019. Veldweg 1-2 Zwolle ( Windesheim )
Werken van onder meer: Heitor Villa-Lobos en Alberto Ginastera.
Ruim 50 bezoekers genoten van het optreden en waren zeer onder de indruk van de prestaties van de musici.
De muziekstukken staan bekend om hun virtuositeit en zijn zeer moeilijk te spelen, maar de musici sloegen zich er met gemak en met grote muzikaliteit door heen.
Het publiek toonde zicht enthousiast met een warm applaus!

 

 

 

 

 

 

Concert 20 april 2019 door Javier Rameix piano en Luis Maria Suarez viool op 20 april  in Parnassos Utrecht

 

 

 

 

foto’s Christi van Berlo

 

Ondanks de zeer korte voorbereidingstijd een goed bezocht concert. Uitgevoerd werden werken van: Ludwig van Beethoven, Claude Debussy en de bekende sonate van César Franck )

Nieuwjaarsduik 13 januari 2019 in De Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude te Utrecht

 

 

 

 

 

foto’s Christi van Berlo

 

Zondag 13 januari 2019 tijdens de “Nieuwjaarsduik” presenteerde Culture Connections Company in de Fundatie van Renswoude te Utrecht: 3 concerten ( 30 min per concert) onder de noemer “Music Connects”.
Honderden mensen waren op deze concerten afgekomen. De toeloop van bezoekers was zo groot dat niet iedereen naar binnen kon komen omdat het gewoonweg te vol werd.Excuses hiervoor, maar zo’n grote toeloop verraste ook ons. Het publiek in de zaal kon genieten van: Jorian van Nee piano, Anass Habib zang en trom en Paulien van der Werff zang met Gert de Vries op de romantische gitaar. Alle musici, medewerkers van de Fundatie en medewerkers van Culturele Zondagen: heel hartelijk dank!!

Debussy in de Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude Utrecht 09 december 2018
Zondag 09 december was er een mooi Debussy concert op de Bechstein vleugel van De Fundatie in Utrecht.
De vleugel dateert van 1918, Debussy overleed in hetzelfde jaar.
Voor de pianiste Rosalía Gómez Lasheras leverde dat extra passie op en zij speelde zijn préludes schitterend!
Wat een harmonieën gebruikte Debussy. Hij was echt een vernieuwer.
Een mooi optreden aan het eind van dit Debussy jaar.

 

 

 

 

 

Javier Rameix : Pianoconcert 2 december 2018 in muziekgebouw aan’t IJ Amsterdam
Het was een geweldig concert.
Het programma bestond uit stukken van Beethoven Schumann  uit Europa en  na de pauze reisden we naar Zuid Amerika met stukken van Villa-Lobos en Ginastera . Een hele mooie muzikale reis die Javier  overbrugde met zijn schitterende spel. Vooral het largo e mesto van de Sonate op.10 nr. 3  van Beethoven en  het Adagio molto appassionato  van Ginastera klonken zeer genuanceerd. Na het laatste stuk, van Ginastera, stond het publiek direct als één man / mens op met een ovationeel applaus.

Catharijn Classique / kloosterweekend 2018, hoe was het?
Catharijn Classique was there!……Van zondagmiddag 1 juli  tot en met zondagmiddag 2 september 2018.
Inclusief het afgelopen klooster-weekend van 8 en 9 september  bezochten zo’n 3.500 bezoekers de muzikale voorstellingen.
Ook al vanwege het mooie weer en de prachtige akoestiek van de kloostertuin van museum Catharijneconvent werden het schitterende belevenissen. Van oude muziek, klassiek, volksmuziek, naar hedendaagse zangen, het was verrassend en heel mooi om te horen.Dank aan het museum Catharijneconvent, hun medewerkers, vrijwilligers en vrienden. Dank aan alle musici met roots uit 12 landen en dank aan al het publiek dat in grote getale hierop was afgekomen. Van FC- Utrecht supporter tot families uit Sicilie en Griekenland. Dank ook aan Christi van Berlo  die alles vastlegde en elke week een paar foto’s plaatste op facebook. 

Javier Rameix pianorecital 04 februari 2018 fotoverslag

 

 

 

 

Nieuwjaarsduik 14 januari 2018 fotoverslag