Rosalia Gómez Lasheras , Orestis Dimitriadis


 

 

 

Bio Rosalía Gómez Lasheras

Rosalía werd geboren in Santiago de Compostela in 1994 en begint haar pianostudie op 5-jarige leeftijd bij Alexander Gold en María José Cerviño. Ze studeerde voor haar Bachelor Degree bij Alan Weiss aan het Utrechts Conservatorium (Nederland) en behaalde haar Master Performance bij Claudio Martínez Mehner aan de Musik Akademie Basel (Zwitserland). Parallel aan haar moderne piano-opleiding specialiseerde ze zich in Oude Muziek, studeerde klavecimbel bij Siebe Henstra en Jörg Andreas Bötticher en fortepiano bij Edoardo Torbianelli aan de Schola Cantorum Basilensis. Op dit moment studeert zij voor haar Solistin Diplom aan de Musik Akademie Basel. 

Zij ontving adviezen en masterclasses van vele beroemde musici en trad veelvuldig op in binnen en buitenland, onder meer in Spanje, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Portugal, België, Zwitserland, Duitsland, Rusland, Egypte en de Verenigde Staten. Na het winnen van diverse competities in Madrid, Barcelona, behaalde ze de 1e prijs op de Young Pianist Foundation Competition in Amsterdam (2013). Ze trad op met orkesten zoals Real Filharmonía de Galicia, Orquesta Presjovem, de Orkestacademie, Orquesta Gaos, Noord Nederlands Orkest, Nederlands Jeugd Orkest, Cairo Symphony Orchestra en het Basel Symphony Orchestra. 

Haar grote belangstelling voor Kamermuziek leidde haar naar festivals zoals het Internationaal Kamermuziekfestival “Joaquín Turina” (Sevilla), Storioni Festival (Eindhoven), het Delft Kamermuziekfestival en het Schiermonnikoog Kamermuziekfestival.


 

 

 

 

 

Bio   Orestis Dimitriadis

Orestis begon met zijn muziek opleiding in Tessaloniki bij Marili Lamprianidou en de bekende pianiste Domna Eunouhidou. Hij behaalde in Thessaloniki zijn Conservatorium diploma met grote onderscheiding. (2010)

Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Utrecht bij de pianist Martyn van den Hoek, waar hij zijn Bachelor diploma met Honours behaalde. Hij soleerde met de Internationale Donau Philharmonie in Oostenrijk, waar hij het pianoconcert van Mozart in C majeur, KV 467 speelde. In augustus 2015 werd Orestis geselecteerd voor de Masterclass van Tamás Vásáry in Wenen, waar hij een solo recital in het Schloss Laudon te Wenen mocht geven.

Orestis kreeg masterclasses  van voorname kunstenaars en docenten als Tamás Vásáry, Hamish Milne, Fumiko Eguchi, Martino Tirimo, Stephanos Thomopoulos, Rita Wagner, David Kuyken, Guigla Katsarava, Brandt Fredriksen en meer. Hij nam deel aan het Festival ‘Schubert aan de Waal’ in Zaltbommel, waar hij een recital gaf met de ‘Drei Klavierstücke’ van Schubert. Ook gaf hij verscheidene concerten in Oostenrijk tijdens het festival ‘Musik Zentral, Bad Aussee’.

Orestis woont momenteel in Utrecht en geeft solo recitals en kamermuziek concerten in Nederland en in het buitenland. Hij vormt een duo samen met de Finse saxofoniste Nanna Ikonen. Zij spelen klassieke, maar vooral hedendaagse werken. Ook speelt Orestis een klassiek repertoire met de Nederlandse celliste Judith Groen.